header banner
Default

De werking van Google Wallet - TechPulse


Google Pay heet vanaf nu Google Wallet. Met Google Wallet heb je je bankkaarten altijd op zak, zelfs als je je portefeuille vergeten bent.

Sinds eind juli gaat de mobiele betaalapplicatie Google Pay verder onder een nieuwe naam Google Wallet. Met de naamsverandering wil Google de applicatie beter in de markt zetten als een digitale portefeuille waar je bankkaarten en meer veilig kan bewaren. Google Wallet moet ook een alternatief bieden voor de Apple’s Wallet-app. We gidsen je door de verschillende mogelijkheden die deze digitale portefeuille biedt, zodat je je fysieke portefeuille niet altijd meer op zak hoeft te hebben.

Zo gebruik je de nieuwe Google Wallet

VIDEO: How to Use Google Wallet (2023 Edition) - Google Pay/Wallet Tutorial
MKs Software House

Bankkaarten toevoegen aan je Wallet

VIDEO: How to Use Google Wallet in 2023 (The Easy Way) Step by Step
How To Tech

Om kaarten toe te voegen aan je Google Wallet, klik je onderaan op ‘Toevoegen aan Wallet’ en maak je je keuze. Je vult simpelweg het kaartnummer, vervaldatum en beveiligingscode in (indien nodig) en je slaat de gegevens van de kaart op. Na een korte beveiligingscheck met je bank kan je de kaart gaan gebruiken. De meeste banken bieden Google Pay inmiddels wel aan. Hier kan je alle deelnemende banken in België bekijken. Het overzicht van je beschikbare bankkaarten vind je terug op de homepagina van Google Wallet. Er bestaat geen limiet op het aantal kaarten dat je toevoegt.

google wallet bankkaarten
Bewaar je bankkaarten in je Google Wallet.

Contactloos betalen 

VIDEO: How to add your Digital Business Card to Google Wallet 😎
Beaconstac

Je kaarten digitaal bewaren heeft het voordeel dat je kan betalen in (online) winkels zonder je bankkaart telkens te moeten bovenhalen. In fysieke winkels moet je letten op het Google Pay-logo op de betaalterminal. Je betaalt dan door je smartphone in de buurt van de terminal te houden. Google Wallet maakt dan gebruik van NFC-technologie (zet dit aan op je smartphone) om de betaling te regelen. Het bedrag wordt automatisch afgetrokken van de betaalkaart die je hebt aangeduid voor contactloze betalingen. Bij online bestellingen moet je kijken of Google Pay tussen de betaalopties staat.

betalen met google pay
Betaal met je smartphone in handelszaken. (Beeld via iStock)

Wat kan je nog meer? 

VIDEO: Introducing Google Wallet
Google UK

In je portefeuille bewaar je meer dan enkel bankkaarten en Google Wallet biedt ook meer opties aan. Je kan onder andere nog rittenkaarten voor openbaar vervoer en klantenkaarten bewaren. In sommige regio’s is het zelfs mogelijk om je vaccinatiebewijs te uploaden, maar dit is in België nog niet beschikbaar. We laten je nog zien hoe dat werkt. De meest eenvoudige manier is de qr-code op de kaart scannen en toevoegen aan Google Wallet. Indien ondersteunt door de maatschappij of de organisator, kan je ook rechtstreeks via hun website boardingpassen of concerttickets toevoegen. Op termijn wil Google dit nog uitbreiden naar identiteitskaarten en sleutels zodat je helemaal geen portefeuille meer nodig hebt.

  • Ontdek ook hoe je je vaccinatiepas toevoegt aan Apple Wallet
google wallet klantenkaarten
Ook voor klantenkaarten is plaats in je portefeuille.

Jens Jonkers

Deze redacteur heeft een niet te stillen nieuwsgierigheid. Schrijft en denkt graag na over de impact die technologie heeft op onze maatschappij.

Sources


Article information

Author: Brenda Costa

Last Updated: 1703922603

Views: 1292

Rating: 4.7 / 5 (32 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Brenda Costa

Birthday: 1934-01-28

Address: 4808 Robertson Terrace, New Ashley, IL 48737

Phone: +4184831830232202

Job: Dental Hygienist

Hobby: Beekeeping, Painting, Role-Playing Games, Baking, Scuba Diving, Origami, Juggling

Introduction: My name is Brenda Costa, I am a dazzling, proficient, Colorful, forthright, rare, frank, Determined person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.