header banner
Default

Wat is de reden achter de opening van de cryptobeurs Binance in een nieuw land?


binance-crypto-exchanges-regulatie

Foto: Shutterstock/ANTON ZUBCHEVSKYI

Een van de grootste crypto exchanges, Binance, kondigde afgelopen week aan dat het is gestopt met het aannemen van nieuwe gebruikers in het Verenigd Koninkrijk (VK). Vanaf 16 oktober om 17:00 is het verbod live gegaan.

🔔 Vandaag: €56 goud gratis Advertentie GoldRepublic

Binance in steeds meer landen geweerd

VIDEO: Binance stopt in Nederland, dit moet je doen [afl 240]
eenrijkerleven

De beslissing is door de exchange genomen nadat de Financial Conduct Authority (FCA), de regulerende autoriteit in het VK die toezicht houdt op financiële markten en financiële organisaties, nieuwe wettelijke eisen stelde aan de partners van Binance.

De FCA had vereist exchanges om eerlijk en oprecht te zijn tegenover VK consumenten. Dat betekent onder andere dat er waarschuwingen moeten worden gegeven die mensen begrijpen. Binance was van plan om met Rebuildingsociety (REBS), een peer-to-peer leenplatform, in zee te gaan. Echter, heeft de FCA REBS verboden om advertenties te plaatsen waarin diensten van Binance worden gepromoot.

Bestaande Britse gebruikers zullen nog niet zo veel merken, behalve dat er de komende tijd geen nieuwe diensten aan het platform worden toegevoegd. Dit houdt onder andere in dat verschillende producten zoals cadeaukaarten, Binance Research, Binance Feed en Binance Academy, die beschikbaar zijn op het internationale platform van Binance, momenteel niet beschikbaar zijn op het VK platform. Binance gaat ondertussen op zoek naar een nieuwe entiteit die is goedgekeurd door de FCA, om namens de exchange wettelijke goedkeuringen en toezicht te kunnen waarborgen binnen de regelgevende kaders van het VK.

Advertisement

Binance in Nederland

VIDEO: Binance CEO responds to claim his crypto exchange is a ‘walking time bomb’
CNBC International

Het is niet de eerste keer voor Binance dat ze het lastig krijgen met lokale authoriteiten. Zoals je waarschijnlijk niet is ontgaan had de exchange ook problemen met de Nederlandse markt en moest het bedrijf ons kikkerlandje op 17 juli verlaten. De beslissing volgde nadat Binance niet in staat was om een virtual asset service provider (VASP) licentie te verkrijgen, essentieel voor het voldoen aan de Nederlandse anti-witwasregelgeving. Binance moest sluiten ondanks dat het actief is in veel andere Europese landen.

Crypto Insiders is genomineerd!

VIDEO: Binance.US Sees Another Two Executives Depart Crypto Exchange: WSJ
CoinDesk

Het zal je niet ontgaan zijn, we hebben een volledig nieuwe website, met een sterke focus op jou; de lezer. Vlak na de lancering hoorden we dat we genomineerd zijn voor een publieksprijs.

Het betekent veel voor ons als jullie even op ons stemmen, stemmen duurt een minuut – we beloven dat het het waard zal zijn. Stemmen doe je hier!

Sources


Article information

Author: Ms. Diana Miller

Last Updated: 1699360562

Views: 554

Rating: 3.9 / 5 (80 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ms. Diana Miller

Birthday: 1998-05-16

Address: 33503 Roy Islands, Santosborough, MI 72658

Phone: +3901799126480551

Job: Data Scientist

Hobby: Beer Brewing, Hiking, Baking, Animation, Fishing, Lock Picking, Orienteering

Introduction: My name is Ms. Diana Miller, I am a important, radiant, proficient, dazzling, resolved, transparent, cherished person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.