header banner
Default

Det som Ødegaard sa før kamp: "Jeg sa det til barna mine"


NORGE - GEORGIA 20:45:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Det forteller Deeney, med over 380 kamper for Watford, i podkasten «The Players Channel».

I samtale med tidligere Spurs-spiss Jermain Defoe forteller Deeney at han har begynt å ankomme arenaene ekstra tidlig når han skal se fotballkamp, for å få med seg de to lagenes oppvarminger.

Les ogsåFår så ørene flagrer etter reality-debuten: – Ufint
VIDEO: JONE & Daskeladden & MC Grüber - Jag Gillar Dig (Offisiell musikkvideo)
JONE

Da han nylig var for å se Arsenal mot Wolverhampton, bet han seg raskt merke i hva Ødegaard gjorde.

– Jeg var på Arsenal-kamp, og denne Ødegaard. Du vet når alle går for å skyte? sier han til Defoe.

– Han fikk heller en fra støtteapparatet til å gi ham ballen, mens en annen trener skulle prøve å stoppe ham rundt sekstenmeteren. Han avsluttet aldri, for det handlet om bevegelsen. Jeg sa til barna mine: «Dere, se på hva han gjør». Barna så åpenbart på Wolves-spillerne som hadde avslutningstrening, men jeg sa heller «se hva han gjør».

Ødegaard: – Noe jeg har jobbet med

VIDEO: Det beste for meg
Gunn Kvaale

Deeney sier at han raskt underveis i kampen så Ødegaard kopiere de eksakt samme bevegelsene han hadde gjort på oppvarming mens alle andre spillere heller trente på skudd.

– Jeg tenkte bare «der ser du, det var det jeg snakket om».

Når Nettavisen konfronterer Ødegaard med Deeneys «funn» på oppvarmingen, bekrefter Norges landslagskaptein at det er en detalj han har jobbet helt bevisst med.

Han forteller at det ikke akkurat er noe revolusjonerende grep, men sier han har brukt tid på å finne ut av hvordan han skal beskytte ballen best mulig.

– Det er noe jeg har jobbet mye med han ene treneren, innleder Norge- og Arsenal-kapteinen med til Nettavisen, før han legger til.

– Før kamp har vi gjort et par av de situasjonene hvor jeg mottar ballen under press, og hvor jeg fokuserer på hvordan jeg skal bruke kroppen og armene til å holde folk unna og beskytte ballen.

Les også: Martin Ødegaard skrytes opp i skyene i ny Arsenal-bok: – Vi ble alle bergtatt

– Er veldig farlige

VIDEO: Det er G
BABELAID

De ferdighetene får nok Ødegaard bruk for tirsdag kveld når Norge skal spille en livsviktig kamp mot Georgia i EM-kvalifiseringen.

Norge er nødt til å vinne kampen om det skal være håp om å kvalifisere seg direkte til EM.

I det motsatte oppgjøret mot Georgia i Batumi endte det 1-1, til tross for Norge lenge hadde full kontroll på kampen. Ødegaard er klar på at det viktigste i tirsdagens kamp er at Norge tør å være seg selv, og spiller sitt eget spill.

– Jeg føler vi har blitt ekstremt mye bedre i vårt eget spill. Jeg kan ikke huske å ha spilt på et norsk landslag hvor vi bruker ballen så mye og er så dominerende. Der føler jeg vi har tatt enorme steg, så vi må fortsette å gjøre det, sier han til Nettavisen i forkant av kampen.

Georgia fikk en tung oppladning til Norge-kampen med et stygt 1-7-tap mot Spania på hjemmebane fredag.

Ødegaard og resten av de norske spillerne er likevel klar over at de har noen spillere de må være ekstra påpasselige for, blant andre Napoli-stjernen Khvitsja Kvaratskhelia.

– Vi vet at de har noen enkeltspillere og kontringsspillere som er veldig farlige hvis de får for mye tid og rom, sier 24-åringen.

Kampen mot Georgia starter klokken 20.45 tirsdag kveld. Følg kampen direkte i Nettavisens livesenter:

Sources


Article information

Author: Julia Baldwin

Last Updated: 1698359762

Views: 838

Rating: 3.6 / 5 (78 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Julia Baldwin

Birthday: 2001-12-19

Address: 08356 Barton Corner, New Kimberly, NM 49410

Phone: +4724611758193901

Job: Drone Pilot

Hobby: Coin Collecting, Chess, Lock Picking, Drone Flying, Bird Watching, Sculpting, Rock Climbing

Introduction: My name is Julia Baldwin, I am a steadfast, vivid, rare, sincere, Gifted, candid, ingenious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.