header banner
Default

Regeringen foreslår at gøre koranafbrænding ulovlig


Lovforslag signalerer, at Danmark bøjer sig for islamiske diktaturstater. Forhåbentlig sker det for Ukraines skyld. At bøje sig for trusler kan være nødvendigt, ærefuldt bliver det dog aldrig. Det skriver Netavisen Pios chefredaktør, Niels Jespersen, i dagens leder.

Regeringens forslag om at forbyde afbrænding af religiøse skrifter som Koranen, Bibelen og Toraen er i praksis en genindførelse af den blasfemiparagraf, som selvsamme Lars Løkke Rasmussen, der deltog på pressemødet, afskaffede i 2017

Forslaget, som er udformet som et “afgrænset og præcist lovindgreb”, knytter sig til straffelovens §110e, der allerede ulovliggør afbrænding af fremmede nationers flag.

Hensigten er at sende et signal til resten af verden om respekt for de hellige skrifter og trossamfund. Samt at de danske myndigheder ikke bakker op om afbrændingerne af Koranen.

Det er ellers det indtryk mange i Mellemøsten sidder tilbage med, når de ser politibetjente slå ring om Rasmus Paludan og hans højreekstreme slæng af provokatører og tosser.

Vil blive tolket som underkastelse

Justitsminister Peter Hummelgaard (S) er tydelig i sin forsikring om, at forslaget ikke ændrer på den brede beskyttelse af ytringsfriheden i Danmark. Det har han ret i. Der fandtes også ytringsfrihed i Danmark før blasfemiparagraffens afskaffelse 2017

Ikke desto mindre er der grund til at udtrykke bekymring.

Når politiet mandsopdækker Rasmus Paludan, så skyldes det, at radikale muslimer er parate til at slå ham ihjel. På samme måde, som de er parate til at slå sagesløse jøder ihjel.

Det er derfor, der står bevæbnede vagter ved landets synagoger.

Herunder lande, der uden at skamme sig, stener kvinder og hænger homoseksuelle

Det er uundgåeligt, at dette forslag vil blive tolket som en underkastelse over for netop de kræfter. Det er det også.

Danmark fører appeasement-politik over for sammenslutningen af muslimske lande, OIC.

Herunder lande, der uden at skamme sig, stener kvinder og hænger homoseksuelle.

For Ukraine er intet offer for stort. Ej heller vores ære 

Kontrasten mellem regeringens knæfald for islamistisk pres og vores modige støtte til den ukrainske uafhængighedskamp, kunne ikke være større.

For når det kommer til kampen mod russisk imperialisme, er der ingen slinger i valsen.

Et land på Danmarks størrelse må økonomisere med kræfterne

De 19 “Fighting Falcon” F-16 kampfly, vi sammen med kampvogne og kanoner forærer ukrainerne, er et velgørende slag i ansigtet på despoten Vladimir Putin.

Det kan ligne et paradoks, men forhåbentligt er der tale om en benhård kynisk afvejelse af, hvilke kampe vi skal tage. Et land på Danmarks størrelse må økonomisere med kræfterne.

Slip falkene løs

Hvis diplomaterne i Udenrigsministeriet skal bruge tid på at rage kastanjer ud af koranbålene, har de mindre tid til at overbevise resten af NATO om, at følge vores eksempel og slippe falkene løs mod den russiske bjørn.

Kald det småstatsmentalitet, men det har været et vilkår i det meste af Danmarkshistorien.

Ærefuldt bliver det dog aldrig

At bøje sig for trusler kan være nødvendigt. Det ved medierne alt om.

Ærefuldt bliver det dog aldrig.

Sources


Article information

Author: Lisa Barron

Last Updated: 1700323322

Views: 916

Rating: 4.3 / 5 (92 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lisa Barron

Birthday: 1984-09-27

Address: 480 Rivera Mount, Elizabethshire, CT 31675

Phone: +4531812623847921

Job: Art Director

Hobby: Telescope Building, Juggling, Yoga, Aquarium Keeping, Playing Piano, Bird Watching, Astronomy

Introduction: My name is Lisa Barron, I am a Adventurous, dedicated, skilled, venturesome, candid, tenacious, esteemed person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.