header banner
Default

Vitalik Buterin ontken betrokkenheid; Whale verkoop $22 miljoen aan Ethereum


Ethereum-beleggers zijn onrustig na een omvangrijke verkoop van tokens door een whale. Hoewel Ethereum-oprichter Vitalik Buterin ontkent betrokken te zijn bij deze transactie, geven toonaangevende technische analisten aan dat de verhoogde verkoopdruk de ETH-waarde kan beïnvloeden, met mogelijk een daling tot onder de $1.000 tot gevolg.

Ethereum-whale verkoopt miljoenen ETH

De cryptocurrency-markt werd op 18 oktober opgeschrikt toen een Ethereum-whale, iemand met een aanzienlijke hoeveelheid van deze digitale valuta, maar liefst 13.871 ETH heeft geliquideerd. Het blockchain-analysebedrijf LookOnChain deelde deze opvallende transactie op sociale media.

“Een gekke whale dumpte vandaag, 18 oktober, 13.871 ETH voor 21,87M USDC op $1.577. De whale ontving 32K ETH ($39.9M) van Bitfinex op 27 januari 2021, vóór de bullmarkt, toen de prijs $1.239 was. Deze whale beleefde een bull run op $4.700. Waarom nu dumpen?”, vroeg het bedrijf zich af.

Hoewel velen slechts kunnen speculeren over de identiteit van deze mysterieuze belegger, voelde Ethereum-oprichter Vitalik Buterin de behoefte om zijn positie te verduidelijken te midden van recente beschuldigingen.

“Als je een bericht ziet met de vermelding ‘Vitalik stuurt XXX ETH naar [exchange],’ dan ben ik eigenlijk niet aan het verkopen. Het is bijna altijd zo dat ik doneer aan een goed doel, non-profitorganisatie of ander project, en de ontvanger verkoopt omdat ze hun uitgaven moeten dekken. Sinds 2018 heb ik geen ETH ‘verkocht’ voor persoonlijk gewin,” zei Buterin.

Ethereum’s woelige rit

Deze Ethereum-uitverkoop heeft voor onrust gezorgd in de gemeenschap, en verschillende analisten hebben inzichten gedeeld over mogelijke toekomstige ontwikkelingen.

De gerenommeerde technische analist Big Chonis heeft commentaar gegeven op de situatie en stelt dat de toenemende verkoopdruk op Ethereum een neerwaarts venster richting een waarde onder $1.000 heeft geopend, wat aangeeft dat Ethereum mogelijk aanzienlijk in prijs zou kunnen dalen, zelfs tot onder de vier cijfers.

Prijsontwikkeling Ethereum
Prijsontwikkeling Ethereum. Bron: TradingView

Niettemin schijnt er ook een sprankelend lichtpunt van optimisme vanuit een andere hoek. Een andere technische analist, bekend als Income Shark, koestert een eerder positief sentiment jegens Ethereum. Volgens hem “zou dit wel eens het moment kunnen zijn om in te stappen.”

Indien Ethereum zijn positie boven de $1.500 weet te handhaven, kan dit wellicht het startschot zijn voor een opleving, met de mogelijkheid om de prijs op te stuwen naar een optimistische $1.800.

Prijsontwikkeling Ethereum
Prijsontwikkeling Ethereum. Bron: TradingView

In de doorgaans onvoorspelbare crypto-industrie hebben de gebeurtenissen van vandaag nog een extra laag toegevoegd aan het reeds complexe landschap. Terwijl de identiteit van de Ethereum-whale gehuld blijft in mysterie, blijft de markt in spanning afwachten om de gevolgen van deze omvangrijke verkoopgolf te aanschouwen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Sources


Article information

Author: Patrick Gonzalez

Last Updated: 1699348442

Views: 964

Rating: 4.7 / 5 (76 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patrick Gonzalez

Birthday: 1943-01-27

Address: 6842 Russell Village Suite 412, North Timothyborough, KY 23462

Phone: +3723268253394751

Job: Project Manager

Hobby: Sailing, Fishing, Crochet, Pottery, Raspberry Pi, Fencing, Puzzle Solving

Introduction: My name is Patrick Gonzalez, I am a treasured, esteemed, accomplished, clever, welcoming, Colorful, rare person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.