header banner
Default

Ondanks het totaalverbod blijft China de grootste cryptomarkt voor Binance


Binance helpt politie bij inbeslagname van $277 miljoen aan crypto

Foto: Primakov/Shutterstock

Binance, de grootste crypto exchange ter wereld, heeft de afgelopen maanden harde klappen ontvangen. Nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de cryptobeurs aanklaagde, verloor met name Binance.US een gigantisch marktaandeel. Toch blijft ‘Binance International’ nog altijd de grootste, en blijkbaar vooral in China, en dat is zeer opmerkelijk.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis Advertentie Bitvavo

China blijft de grootste markt voor Binance, ondanks een algeheel handelsverbod op crypto, meldt The Wall Street Journal. In China is het sinds september van 2021 officieel illegaal om te crypto te verhandelen en te minen. Ook mogen bedrijven in China geen crypto-diensten aanbieden. Daardoor zou het erg moeilijk zijn voor de Chinese bevolking om überhaupt in de buurt te komen van crypto. Althans, dat zou je denken.

Echter, volgens de Wall Street Jorunal zouden klanten in China maar liefst 20% van het wereldwijde handelsvolume van Binance vertegenwoordigen. Het Chinese handelsvolume op Binance is zelfs groter dan dat van welk regulier westers land dan ook. De eerstvolgende landen op de lijst zijn van groot naar klein namelijk Zuid-Korea, Turkije, Vietnam en de Britse Maagdeneilanden in de Caraïben.

Om precies te zijn is China goed voor een futuresmarkt van 80,6 miljard dollar en voor een spot-cryptomarkt van 9,4 miljard Amerikaanse dollar. Ter vergelijking; nummer twee, Zuid-Korea, zorgt voor 56,9 miljard dollar aan futures-volume en 1,4 miljard dollar aan volume in de spot-markt. In de Britse Maagdeneilanden gaat het om slechts 12,8 miljard en 5 miljard dollar. Azië spant duidelijk de kroon.

Advertisement

Chineze crypto klanten gebruiken vermoedelijk VPN’s

VIDEO: Live Bitcoin Trading on Binance Futures 9000$ Profit #trading #crypto #bitcoin #btc #binance #money
Infinity Algo

In totaal zou Binance zo’n 900.000 actieve gebruikers in China hebben. Wellicht is dit een belangrijke reden waarom het nieuws dat Binance door de SEC is aangeklaagd door Chinese staatstelevisie werd uitgezonden.

WSJ constateert zelfs dat Binance regelmatig samenwerkt met de Chinese wetshandhaving om criminaliteit te bestrijden. De Chinese bevolking gebruikt veelvuldig privacybeschermende middelen zoals VPN’s om toegang te hebben tot sites die niet worden toegestaan door China’s ‘grote firewall’, waar ook crypto-bedrijven zoals Binance door geblokkeerd worden. Vermoedelijk maakt dit dat zo’n groot aantal handelaren alsnog afkomstig is uit China.

Sources


Article information

Author: Tony Burgess

Last Updated: 1699174204

Views: 1237

Rating: 4.4 / 5 (37 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tony Burgess

Birthday: 1995-02-18

Address: 238 Weaver Ramp Apt. 499, Andreamouth, MA 50814

Phone: +4650180435339630

Job: Article Writer

Hobby: Painting, Tennis, Camping, Camping, Chess, Baking, Snowboarding

Introduction: My name is Tony Burgess, I am a unguarded, accomplished, steadfast, talented, ingenious, vivid, enterprising person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.